A Gödöllői Kistérségről
A Gödöllői kistérség Önkormányzatainak többcélú..
Társult települések
Munkaszervezet
Társulási tanács működése
A közös feladatellátás dokumentumai
Projektek
Pályázatok
Turizmus
Adattár
Linktár
Eseménynaptár
Gödöllő Kistérségi Közkincs Kerekasztal
TAGOK                
A KEREKASZTALRÓL     
ÉRTÉKTÁR ÉS SZOLGÁLTATÁSJEGYZÉK
KISTÉRSÉGI KÖNNYŰZENEI ÉS JAZZ FESZTIVÁL
KISTÉRSÉGI KULTÚRÁLIS STRATÉGIA
Kerekasztal 2009 évi tevékenysége
Kerekasztal 2010-2011 évi tevékenysége
Kiadvány             
2009-Kistérségi rajzverseny: MESE ILLUSZTRCÁCIÓ
menu13
kulturalis_adatbazis

Szakmai beszámoló a

Gödöllői Kistérségi Közkincs Kerekasztal

létrehozására irányuló pályázati projektről

(2009)

A Gödöllői Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Kistérségi Társulása a Gödöllői Kistérségi Közkincs Kerekasztal létrehozására 2009-ben benyújtott pályázatában Együttműködési megállapodást kötött a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft-vel a program teljese lebonyolítására.

A Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. a projektet a következők szerint bonyolította le:

2009. szeptember 16-án alakult meg a Gödöllői Kistérségi Kulturális Közkincs Kerekasztal. Az alakuló ülést Gödöllőn a Művészetek Házában tartottuk, ahol megjelentek az alapítók a mellékelt jelenléti ív szerint. Itt kialakítottuk a következő ülések rendjét, és az elvégzendő feladatokat. 2009 őszén a legfontosabb aktuális feladat a Csömörön megrendezett Mesevilág Találkozó és Meseillusztrációs Rajzpályázat lebonyolítása volt Benedek Elek születésének 150. évfordulója alkalmából. A program 2009. november 28-án valósult meg, számos, a kistérségben működő iskolai csoport részvételével. A meseillusztrációs rajzpályázatot a Művészetek Háza Gödöllő hirdette meg, és bonyolította le igen nagy sikerrel, hiszen több, mint 350 gyermekrajz érkezett. Ezekből szakmai zsűri választotta ki azt a 60 rajzot, amely kiállításra került Csömörön. Korcsoportonként számos díjat adományozott a Művészetek Háza, emellett a díjazott munkák digitalizálásra kerültek, és a Művészetek Háza honlapján is megtekinthetők.

Következő feladatunk a kistérségi értéktár létrehozása volt. Ehhez az adatokat egy egységesített táblázatban intézményenként/szervezetenként összegyűjtöttük, az adatok lekérdezéses rendszerben hozzáférhetőek a www.godolloikisterseg.hu oldalon a Gödöllői Kistérségi Kulturális Adatbázis linken.

A Közkincs Kerekasztal ülések folytatódtak, tavasszal a Szadai Faluház vendégei voltunk, ahol több közös projekt ötlete is felmerült, ezek a projektlistában olvashatók. A megbeszélést követően közösen megtekintettük a Székely Bertalan Műteremházat és az aktuális kiállítást.

A projektzáró találkozót 2010. május 6-án tartottuk Kistarcsán, a Városi Művelődési és Sport Központ vezetőjének, Szilárdi Lászlónak a meghívására. Döntöttünk arról, hogy bár a kerekasztalunk működése gyermekcipőben jár, szeretnénk a következő körben is pályázni úgy, hogy a kistérségi referens alkalmazását is megpályázza a Társulás, segítve ezzel a Kerekasztal munkáját. Megvitattuk a kistérségi kulturális stratégia alapjait, ennek alapján készült el a mellékletben szereplő dokumentum. A véleménycseréket követően ellátogattunk a hajdani internáló tábor területére, itt Szilárdi László beszámolóját hallhattuk arról, milyen hasznosítási tervek készültek a megmaradt épületegyüttes korszerűsítésére és új funkciókkal történő ellátásra.

A költségvetésben vállalt technikai eszközbeszerzések megtörténtek, a mellékelt számlákon is látható, hogy lényegesen több eszközt sikerült beszerezni a rendelkezésre álló forrásból, így ezekből valamennyi intézménynek tudtunk a rendelkezésére bocsátani.

Elkészült a kistérségi kiadványunk, amelyben a Kerekasztal minden tagja bemutatkozik.

A Gödöllői Kistérségi Közkincs Kerekasztal eddigi működésének általános tanulságai:

Bár a Kerekasztal létrehozásával és további működtetésével minden résztvevő egyetért, az idő- és kapacitáshiánnyal küzdő kistérségi intézmények mégis nehezen mobilizálhatóak a feladatok elvégzését illetően. Több „egyszemélyes” intézmény is található a kistérségben, ezek vezetőinek sokszor az is gondot okoz, hogy eljussanak a másik településre, a megbeszélésekre. A tervezett havi rendszerességű találkozásokat nem sikerült megvalósítani, ám tapasztalataink szerint elegendő is a negyedévenkénti találkozás. Az intézmények közötti együttműködések jobban működnek 1-1 intézmény között, jó példa erre a csömöri Mesevilág Találkozó mellett a kerepesi és csömöri Művelődési Házak közös Költészet Napi estje. A Társulás enyhítendő a humánerőforrás hiányt, 2010-ben megpályázza kistérségi referens alkalmazását is, nyertes pályázat esetén a referens a Művészetek Házánál kerülne felvételre.

Az Oktatási és Kulturális Minisztériumnak, és a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátusnak köszönjük a megítélt támogatást.

 

Megvalósult projekt:

 

2009. november 28. Mesevilág Találkozó és Meseillusztrációs Rajzpályázat Benedek Elek születésének 150. évfordulója alkalmából

 

Tervezett közös projektek:

 

Tájházak Találkozója

Közös képzőművészeti kiállítás

Kistérségi Jazz Fesztivál fiataloknak

 

 

 

 

Csömör Kistarcsa Kerepes Nagytarcsa Pécel Isaszeg Dány Zsámbok Vácszentlászló Valkó Gödöllő Szada

Dr.Gémesi György
elnök

Hatvani Miklós
alelnök

Üdvözöljük a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás internetes honlapján.

Bővebben

Csámpai József
Gratulálok a honlapjukhoz! Áttekinthető és informatív. Sok sikert kívánok a további munkájukhoz.

Munkaszervezet
Szívesen teszünk fel bármilyen a kistérségi területén tartandó programról leírást! Kérem,hogy a programok rövid ismertetőit küldjék el részünkre!

Kiss Aladár
Örülök, hogy elkészült az oldal. Nagyon tartalmas, és teljes körű képet nyújt mind a kistérségről, mind a Társulás működéséről.

Új bejegyzés

Összes hozzászólás

webáruház készítés, szoftverfejlesztés -- NetGo.hu --