A Gödöllői Kistérségről
A Gödöllői kistérség Önkormányzatainak többcélú..
Társult települések
Munkaszervezet
Társulási tanács működése
A közös feladatellátás dokumentumai
Projektek
Pályázatok
Turizmus
Adattár
Linktár
Eseménynaptár
Gödöllő Kistérségi Közkincs Kerekasztal
menu13
kulturalis_adatbazis

2009.01.05.    Nagyszabású ingyenes parkoló-építés Kerepesi HÉV megálló közelében

Nagyszabású ingyenes parkoló-építés Kerepesi HÉV megálló közelében

 

 A pályázaton  39 957 695 Ft támogatást nyertünk – mondja Oláh János jegyző úr – 77 db személygépkocsi parkoló (P + R) és 32 db kerékpártároló (B+R) kialakítására a Kerepesi HÉV megálló közelében. A fejlesztés kiterjed a terület rendezésére, ez jelenti a gyalogos járdák és lépcsők kiépítését, a meglévők átépítését és biztonságossá tételét, víztelenítési-, forgalomtechnikai feladatokat, akadálymentesítést és füvesítést. Az építésre többek között azért van szükség, mert a kerepesiek a területet eddig is parkolásra használják, s ezzel az új parkoló tovább ösztönözné a lakosságot a  P+R rendszerre való átállásra,miszerint gépkocsijukat biztonságos parkolás után az elővárosi vasutat (HÉV), azaz kötöttpályás közösségi közlekedést vennék igénybe. A projekt célja nem a profit termelés, hanem a fenntartható közlekedés elősegítése, ezért a parkolók használata ingyenes.

Önkormányzatunk – emeli ki Oláh János jegyző – ezzel az "új típusú közszolgáltatással" kíván példát mutatni és ösztönözni, hogy egy településen milyen sokféle eszközzel lehet fenntartható gondolkodást, kultúrát elősegíteni ("glokális szemlélet" = „Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan.”). A projekt a jelentős társadalmi hasznai miatt már 2011-ben megtérül. Különösen a környezeti hatások terén jelentős hozadék mutatható ki (üvegházhatású anyagok csökkenése, káros anyag- illetve zajcsökkenés).

A parkoló nem őrzött, de a helyi polgárőrség vállalta az üzemeltetés során a terület folyamatos, fokozott polgárőri felügyeletét, ezzel biztosítva a parkolás közbiztonságát és közlekedésbiztonságát. A fejlesztés 2009-ben fog megvalósulni.

Vissza
Csömör Kistarcsa Kerepes Nagytarcsa Pécel Isaszeg Dány Zsámbok Vácszentlászló Valkó Gödöllő Szada

Dr.Gémesi György
elnök

Hatvani Miklós
alelnök

Üdvözöljük a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás internetes honlapján.

Bővebben

Csámpai József
Gratulálok a honlapjukhoz! Áttekinthető és informatív. Sok sikert kívánok a további munkájukhoz.

Munkaszervezet
Szívesen teszünk fel bármilyen a kistérségi területén tartandó programról leírást! Kérem,hogy a programok rövid ismertetőit küldjék el részünkre!

Kiss Aladár
Örülök, hogy elkészült az oldal. Nagyon tartalmas, és teljes körű képet nyújt mind a kistérségről, mind a Társulás működéséről.

Új bejegyzés

Összes hozzászólás

webáruház készítés, szoftverfejlesztés -- NetGo.hu --