A Gödöllői Kistérségről
A Gödöllői kistérség Önkormányzatainak többcélú..
Társult települések
Munkaszervezet
Társulási tanács működése
A közös feladatellátás dokumentumai
Projektek
Pályázatok
Turizmus
Adattár
Linktár
Eseménynaptár
Gödöllő Kistérségi Közkincs Kerekasztal
menu13
kulturalis_adatbazis

2009.02.27.    Ingyenes parkoló-építés Kerepesen

 Kerepesi P + R és B + R kialakítása”


Kerepes Nagyközség Önkormányzata

meghívja Önt/Önöket a

2009. március 17-én 10 órakor megtartandó

HÉV Kerepesi megállójának közelében kialakítandó

közparkoló és kerékpártároló

nyitórendezvényére és sajtótájékoztatójára.


Helyszín: HÉV kerepesi megálló, Vasút utca

 

Indul az ingyenes parkoló-építés Kerepesen uniós támogatásból

A közbeszerzés lefolytatása után március elején indulhat a 77 db személygépkocsi parkoló (P + R) és 32 db kerékpártároló (B +R) megépítése a HÉV kerepes megállója közelében. Kerepes Nagyközség Önkormányzata „Kerepesi P+R és B+R kialakítása” címmel 39 957 695 Ft uniós támogatást nyert.


Kerepes Nagyközség Önkormányzata 2008-ban az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Regionális Operatív Program (KMOP-2007-2.3.1/C) keretében személygépkocsi és kerékpártárolók építésére nyert 39 957 695 Ft uniós támogatást. A közbeszerzés során a kedvezőbb árajánlatot adó Vianova 87 Közmű és Útépítő Zrt. építheti meg a 77 db személygépkocsi parkolót (P + R) és 32 db kerékpártárolót (B +R) a HÉV kerepes megállója közelében.” – mondja Oláh János jegyző úr. Az építésre többek között azért van szükség, mert a helyiek a területet eddig is parkolásra használták. A fejlesztés kiterjed a terület rendezésére, ez jelenti a gyalogos járdák és lépcsők kiépítését, a meglévők átépítését és biztonságossá tételét, víztelenítési-, forgalomtechnikai feladatokat, akadálymentesítést és füvesítést.

A projekt a kulturált parkolás biztosításával tovább ösztönözné a lakosságot a P+R („parkolj és utazz”) rendszerre való átállásra, azaz az egyéni közlekedési eszköz után a közösségi közlekedési eszközt vennék igénybe. A projekt a jelentős társadalmi hasznai miatt már 2011-ben megtérül, különösen a környezeti hatások terén jelentős hozadék mutatható ki (üvegházhatású anyagok csökkenése, káros anyag- illetve zajcsökkenés). „A fejlesztés közvetlenül a helyiek számára előnyös, de - a közúti közlekedés zsúfoltságának mérséklése kapcsán - közvetetten regionális hatása is van, azaz elsősorban a fővárosi közlekedés zsúfoltságát enyhíti. A kerékpártárolók kialakításával pedig további alternatívát kívántunk biztosítani a közösségi közlekedés kacsolódásához.”- hangsúlyozza Oláh János jegyző.

A projekt célja nem a profit termelés, hanem a fenntartható közlekedés elősegítése, ezért a parkolók használata ingyenes.

Önkormányzatunk – emeli ki Oláh János jegyző – ezzel az "új típusú közszolgáltatással" kíván példát mutatni és ösztönözni, hogy egy településen milyen sokféle eszközzel lehet fenntartható gondolkodást, kultúrát elősegíteni ("glokális szemlélet" = „Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan.”).

A parkoló közbiztonságát és közlekedésbiztonságát a rendőrség és a helyi polgárőrség fogja biztosítani. A fejlesztés 2009. május végéig fog elkészülni.

Vissza
Csömör Kistarcsa Kerepes Nagytarcsa Pécel Isaszeg Dány Zsámbok Vácszentlászló Valkó Gödöllő Szada

Dr.Gémesi György
elnök

Hatvani Miklós
alelnök

Üdvözöljük a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás internetes honlapján.

Bővebben

Csámpai József
Gratulálok a honlapjukhoz! Áttekinthető és informatív. Sok sikert kívánok a további munkájukhoz.

Munkaszervezet
Szívesen teszünk fel bármilyen a kistérségi területén tartandó programról leírást! Kérem,hogy a programok rövid ismertetőit küldjék el részünkre!

Kiss Aladár
Örülök, hogy elkészült az oldal. Nagyon tartalmas, és teljes körű képet nyújt mind a kistérségről, mind a Társulás működéséről.

Új bejegyzés

Összes hozzászólás

webáruház készítés, szoftverfejlesztés -- NetGo.hu --