A Gödöllői Kistérségről
A Gödöllői kistérség Önkormányzatainak többcélú..
Társult települések
Munkaszervezet
Társulási tanács működése
A közös feladatellátás dokumentumai
Projektek
Pályázatok
Turizmus
Adattár
Linktár
Eseménynaptár
Gödöllő Kistérségi Közkincs Kerekasztal
menu13
kulturalis_adatbazis

2009.11.30.    Környezettudatosan a válság ellen

 

 

 

 

Válság idején minden vállalkozás és intézmény ott spórol, ahol tud. A néhány fős kisüzemtől a nagyvállalatig, vagy a kórháztól az iskolaépületig. A gazdasági válság kezelésének világszerte központi eleme a környezettudatos gondolkodásmód felértékelődése. Mert van, aki már tudja, minden nehézség egyben lehetőség is. Esély a költséghatékonyabb termelésre, a környezetkímélő eljárások bevezetésére. A KEOP pályázatok kiemelt célja az energiahatékonyság növelése, a megújuló energiaforrások használata, továbbá az energiatakarékosság fokozása nemcsak a fűtési, hűtési, és meleg víz rendszerekben, de az elektromos és világítási hálózatban is.

 

A pályázatok támogatják az energiahatékonyság-növelést eredményező beruházások megvalósításához szükséges berendezések beszerzését, telepítését és a telepítéshez kapcsolódó munkálatokat is. Egyes pályázatok segítséget nyújtanak a távhő- és a hőközpontok korszerűsítéséhez és kazánok energiahatékonnyá alakításához is.

 

Pályázhatnak központi és helyi költségvetési szervek, alapítványok, egyházak és vállalkozások is. A sikeres pályázatot kidolgozók 1 millió Ft és akár 1 milliárd Ft közötti összegeket is elnyerhetnek a beadott pályázat kiírásának függvényében.

 

A pályázati kiírások több jelentős újítást és egyszerűsítést is tartalmaznak: a 100 milliárd forint alatti beruházásoknál egyszerűsödtek a megvalósíthatósági tanulmánnyal szembeni követelmények és kevesebb feltétel támasztásával egyszerűbbé vált a pályázás. Bővült a potenciális kedvezményezettek köre és nőtt a támogatási intenzitás is. Fontos változás még, hogy kombinált pályázati kiírások jelennek meg az energiahatékonyság és a megújuló energia terén. Újdonság továbbá, hogy az egyik kiírás keretében először nyílik lehetőség a biometán termelésének támogatására.

 

Bővebb információ a pályázatokról az Energia Központ Nonprofit Kft. honlapján található a www.energiakozpont.hu címen.

 

Kérdéseit személyesen is felteheti a Kistérségi Koordinációs Hálózat Önhöz legközelebbi irodájában az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

 

www.umpont.hu

Vissza
Csömör Kistarcsa Kerepes Nagytarcsa Pécel Isaszeg Dány Zsámbok Vácszentlászló Valkó Gödöllő Szada

Dr.Gémesi György
elnök

Hatvani Miklós
alelnök

Üdvözöljük a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás internetes honlapján.

Bővebben

Csámpai József
Gratulálok a honlapjukhoz! Áttekinthető és informatív. Sok sikert kívánok a további munkájukhoz.

Munkaszervezet
Szívesen teszünk fel bármilyen a kistérségi területén tartandó programról leírást! Kérem,hogy a programok rövid ismertetőit küldjék el részünkre!

Kiss Aladár
Örülök, hogy elkészült az oldal. Nagyon tartalmas, és teljes körű képet nyújt mind a kistérségről, mind a Társulás működéséről.

Új bejegyzés

Összes hozzászólás

webáruház készítés, szoftverfejlesztés -- NetGo.hu --