A Gödöllői Kistérségről
A Gödöllői kistérség Önkormányzatainak többcélú..
Társult települések
Munkaszervezet
Társulási tanács működése
A közös feladatellátás dokumentumai
Projektek
Pályázatok
Turizmus
Adattár
Linktár
Eseménynaptár
Gödöllő Kistérségi Közkincs Kerekasztal
menu13
kulturalis_adatbazis

2010.05.17.    Nemzeti összegfogásban vett részt a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás

 

 

2009. novemberében Társulási ülésen Gódor András, Dány polgármestere tájékoztatta a Társulási Tanácsot az Életfa összefogás a Kárpát medencében programról_

...Hegykő patriótái minden magyarországi településről, valamint az elcsatolt részeket egyként-egyként tisztelve, egy-egy maréknyi földet kívánnak összegyűjteni az ott élők segítségével. Az összegyűjtött földet, ezt a szimbolikus ORSZÁGOT egy ünnepség keretein belül Hegykő községben EGYESÍTIK. Az így EGGYÉ vált föld minden kis része az egész Kárpát-medencét hordozza magában. Az egyesített föld egy kicsiny részét ültető gödörbe szórva, fölé egy ÉLETFÁT, egy nagylevelű hársfa csemetét ültetnek. Elsőként Hegykőn, de remény szerint nem egyetlenként. Hegykő patriótái elviszik és elültetik az eggyé vált földbe az ÉLET FÁJÁT a NEMZET szakrális kegyhelyein is. Legyen hordozója e szimbólum a nemzet egységének, kifejezve azt a hitet, hogy minden közösség bár önmaga földjébe ülteti fáját, de annak gyökerei az egész NEMZETET szövik át...

 

A Társulási Tanács egyhangúan állt a kezdeményezés mellé. Dr. Gémesi György elnök úr javaslatára együttesen -a Gödöllői kistérségben kialakult együttműködést és összetartozást szimbolizálva- vitték el a jelképes földeket a kistérség településeinek polgármesterei, alpolgármesterei, illetve képviselői Hegykőre.

 

 

 

2010. május 3-án a Gödöllői kistérség minden településéről elvitték a jelképes földeket a Társulási Tanács delegációjának tagjai. A delegáció  hivatalos programon adta át a földeket Dr. Reisner Ferenc Hegykő község plébánosának. A kistérség azon településeinek földjeit, melyről egyéb elfoglaltság okán nem tudott képviselő részt venni a programon, Kovács Gergő, kistérségi referens adta át.

 

 

 

 

A delegációt Szigethi István polgármester, Varga Norbert, alpolgármester -aki a programot kezdeményező és koordináló Életfa Összefogás Egyesület vezetője is-, Dr. Jakab Zsolt, a település jegyzője továbbá a hegykői képviselő-testület, és az egyesület vezetése fogadta.

A delegáció tagjai Szigethi István, Varga Norbert és Reisner Ferenc kalauzolásával megtekintették Hegykőt és környékét: a hegykői katolikus templomot, Hidegség községben található árpád kori rottunda templomot, a Fertő tavi nemzeti park egy részét, valamint a Hegykőn felállított Vasfüggöny emlékhelyet.

 

 

/Szöveg és fotók: Kovács Gergő, kistérségi referens/

Vissza
Csömör Kistarcsa Kerepes Nagytarcsa Pécel Isaszeg Dány Zsámbok Vácszentlászló Valkó Gödöllő Szada

Dr.Gémesi György
elnök

Hatvani Miklós
alelnök

Üdvözöljük a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás internetes honlapján.

Bővebben

Csámpai József
Gratulálok a honlapjukhoz! Áttekinthető és informatív. Sok sikert kívánok a további munkájukhoz.

Munkaszervezet
Szívesen teszünk fel bármilyen a kistérségi területén tartandó programról leírást! Kérem,hogy a programok rövid ismertetőit küldjék el részünkre!

Kiss Aladár
Örülök, hogy elkészült az oldal. Nagyon tartalmas, és teljes körű képet nyújt mind a kistérségről, mind a Társulás működéséről.

Új bejegyzés

Összes hozzászólás

webáruház készítés, szoftverfejlesztés -- NetGo.hu --