A Gödöllői Kistérségről
A Gödöllői kistérség Önkormányzatainak többcélú..
Társult települések
Munkaszervezet
Társulási tanács működése
A közös feladatellátás dokumentumai
Projektek
Pályázatok
Turizmus
Adattár
Linktár
Eseménynaptár
Gödöllő Kistérségi Közkincs Kerekasztal
menu13
kulturalis_adatbazis

2010.09.23.    GÖDÖLLŐI KISTÉRSÉGI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM jött létre.

 

 

 
 „A gödöllői kistérség kihasználva komparatív előnyeit Közép-Európa egyik legdinamikusabban fejlődő kistérségévé válik. Egyetemi bázisának, szellemi hátterének és élénk vállalkozási aktivitásának köszönhetően innováció orientált gazdasági fejlődést valósít meg. A gazdaság főáramába bővülő számban kapcsolódnak be hátrányos helyzetű rétegek is. A kistérség megtartja szakképzett munkaerejét és diplomásait, amelynek alapja a vállalkozások részvételével eredményesen működő képzési és szakképzési rendszer, a vonzó és biztos megélhetést kínáló munkahelyek” – ezt a jövőképet vázolták fel 2020-ra a frissen alakult Gödöllői Foglalkoztatási Paktum tagjai.

A partnerség alapítói a gödöllői kistérség gazdaságának és munkaerőpiacának fejlesztésében érdekelt vállalatok, intézmények. Ezen szervezetek érdeke, hogy a térségben élő emberek képzettségi szintje növekedjen, a helyi vállalkozások termelékenysége, foglalkoztatási képessége javuljon, a térségi képzőintézmények a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő tudással vértezzék fel az itt tanuló fiatalokat, illetve hogy érdemi párbeszéd és jól működő partnerség alakuljon ki a résztvevő szervezetek között.

Hosszú távú együttműködést terveznek

„Kötelességünk és felelősségünk a kistérség lakói számára a komfortérzet biztosítása, amihez hozzátartozik a munkahelyek létrehozása és megtartása” – mondta az ünnepélyes aláíráson Dr. Gémesi György, a Gödöllői Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Kistérségi Társulása elnöke. Dr. Gémesi György szerint nehéz a foglalkoztatás területén sikereket elérni. „Ez az együttműködés mégis sikert jelent, és előrevetíti azt a reményünket, hogy a kistérségi Paktum a mindennapi gyakorlat részévé fog válni.”

 

 

 

(Forrás: www.godollo.hu)

Vissza
Csömör Kistarcsa Kerepes Nagytarcsa Pécel Isaszeg Dány Zsámbok Vácszentlászló Valkó Gödöllő Szada

Dr.Gémesi György
elnök

Hatvani Miklós
alelnök

Üdvözöljük a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás internetes honlapján.

Bővebben

Csámpai József
Gratulálok a honlapjukhoz! Áttekinthető és informatív. Sok sikert kívánok a további munkájukhoz.

Munkaszervezet
Szívesen teszünk fel bármilyen a kistérségi területén tartandó programról leírást! Kérem,hogy a programok rövid ismertetőit küldjék el részünkre!

Kiss Aladár
Örülök, hogy elkészült az oldal. Nagyon tartalmas, és teljes körű képet nyújt mind a kistérségről, mind a Társulás működéséről.

Új bejegyzés

Összes hozzászólás

webáruház készítés, szoftverfejlesztés -- NetGo.hu --