A Gödöllői Kistérségről
A Gödöllői kistérség Önkormányzatainak többcélú..
Társult települések
Munkaszervezet
Társulási tanács működése
A közös feladatellátás dokumentumai
Projektek
Pályázatok
Turizmus
Adattár
Linktár
Eseménynaptár
Gödöllő Kistérségi Közkincs Kerekasztal
menu13
kulturalis_adatbazis

2011.11.22.    Sikeres a Kistérségi Foglalkoztatási Paktum

Nyilvános foglalkoztatási fórumon ismertette eddigi eredményeit és jelenlegi programjait a Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum. A rendezvény első részében a térség jelenlegi munkaügyi helyzetéről és a paktum munkájáról hallhattak összefoglalót az érdeklődők, majd a kerekasztal beszélgetés keretében vitatták meg a különböző munkacsoportok tevékenységét.


A gödöllői Városházán november 16-án megrendezett tanácskozást Pintér Zoltán alpolgármester köszöntötte, majd Horváth Terézia, a Gödöllői Munkaügyi Központ vezetője ismertette a térség legfrissebb foglalkoztatási adatait. Mint elmondta, az év eleji szinthez képest nem csökkent a regisztrált álláskeresők száma, a rendelkezésre álló források azonban jelentőse megcsappantak.
Nőtt viszont a támogatással elhelyezkedettek aránya, mivel a vállalkozások szívesebben alkalmazzák azokat a munkavállalókat, akik után támogatást kapnak, mint azokat, akik nem szerepelnek ebben a körben.
Novemberben 5100 regisztrált álláskeresőt tartottak nyilván a térségben, s közülük 2100 fő vesz részt közmunkában. Őket többek között önkormányzatok, önkormányzati tulajdonú cégek alkalmazzák, de ez sajnos csak átmeneti megoldást jelent számukra.
Mint mondta, a paktum során sok olyan kapcsolat alakult ki, ami hasznára vált a munkaügyi központ ügyfeleinek.

Ezt követően Antal Réka, a paktum menedzsere adott összefoglalót az elmúlt másfél évben végzett munkájáról, a különböző csoportok tevékenységéről. Beszámolt többek között arról is, hogy a paktum eredményeként a Madách Imre Szakközépiskola és Szakiskolában a TEVA és a városunkban lévő gyógyszergyárak igényeire alapozva megindult a laboráns képzés. Szólt a Zöld Híd Regionális Hulladékgazdálkodási Kft-vel való kiváló kapcsolatról is, ami egyaránt megmutatkozik az ott dolgozók átképzésében, az oktatásban és a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában.

A rendezvény második részében kerekasztal beszélgetés során vitatták meg a résztvevők a pályaorientciós csoport és a vállalkozásfejlesztő munkacsoport programjait.
Az előbbi a térség általános iskolásait igyekszik tájékoztatni a pályaválasztási lehetőségekről. A diákok az osztályfőnöki órák keretében megtartott ismertetők mellett a tervek szerint ellátogathatnak a térség nagyobb vállalataihoz is, hogy a helyszínen ismerkedjenek meg az ott folyó munkákkal.
A vállalkozásfejlesztő csoport a térségben működő vállalkozásoknak igyekszik segítséget nyújtani: találkozóikon az aktuális pénzügyi, jogi, gazdasági kérdésekről kaphatnak információkat az érdeklődők, s mindemellett lehetőség nyílik a kapcsolatépítésre is.
A résztvevők egyetértettek abban, hogy nagy szükség van az ilyen együttműködésekre, hiszen a mai nehéz gazdasági helyzetben lehetőséget ad a kisebb vállalkozásoknak, hogy munkához jussanak és eligazodjanak a gyakran változó szabályozások, lehetőségek között, valamint az oktatásba történő bekapcsolódással hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az iskolapadból kikerülő gyerekek ne a leendő munkanélküliek táborát gyarapítsák majd.


/fORRÁS: WWW.GODOLLO.HU /

Vissza
Csömör Kistarcsa Kerepes Nagytarcsa Pécel Isaszeg Dány Zsámbok Vácszentlászló Valkó Gödöllő Szada

Dr.Gémesi György
elnök

Hatvani Miklós
alelnök

Üdvözöljük a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás internetes honlapján.

Bővebben

Csámpai József
Gratulálok a honlapjukhoz! Áttekinthető és informatív. Sok sikert kívánok a további munkájukhoz.

Munkaszervezet
Szívesen teszünk fel bármilyen a kistérségi területén tartandó programról leírást! Kérem,hogy a programok rövid ismertetőit küldjék el részünkre!

Kiss Aladár
Örülök, hogy elkészült az oldal. Nagyon tartalmas, és teljes körű képet nyújt mind a kistérségről, mind a Társulás működéséről.

Új bejegyzés

Összes hozzászólás

webáruház készítés, szoftverfejlesztés -- NetGo.hu --