A Gödöllői Kistérségről
A Gödöllői kistérség Önkormányzatainak többcélú..
Társult települések
Munkaszervezet
Társulási tanács működése
A közös feladatellátás dokumentumai
Projektek
Pályázatok
Turizmus
Adattár
Linktár
Eseménynaptár
Gödöllő Kistérségi Közkincs Kerekasztal
menu13
kulturalis_adatbazis

2013.03.20.    Ne legyél áldozat!

Ne legyél áldozat!

Fórumok, szakmai találkozók az áldozatsegítés érdekében

 

A Gödöllői Polgármesteri Hivatalban az elmúlt hetekben két fórumon – szakmai és lakossági – is, mutatta be Gödöllői kistérségben megvalósuló projektjét a Család, Gyermek, Ifjúság Egyesület, együttműködő partnerével a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulással. A lakosság részére tartott tájékoztatón elsődleges szempont volt a projekt céljainak ismertetése: az áldozattá válás megelőzése és az áldozatsegítés hatékonyságának növelése. A 2014 májusáig tartó időszakban – többek között - az egyesület ingyenes szakmai képzéseket, a lakosság számára előadásokat, filmvetítéseket szervez, segíti a kistérség intézményeinek, szervezeteinek együttműködését és önkéntesekből álló hálózat kialakításához járul hozzá.

2013. március 4.-én szakmai fórum keretében a Helyi Együttműködés Rendszere tartott konzultációt, melyen Pecze Dániel alpolgármester kiemelte, mennyire fontosnak és időszerűnek tartja a programot. Mint elmondta, Gödöllő városa eddig is külön figyelmet szentelt annak, hogy a helyiek biztonságban érezzék magukat, ezért épülhetett ki a térfigyelő kamerarendszer is. Ennek működéséről és aktuális bővítéséről Zimányi Norbert, a közterület-felügyelet vezetője tartott részletesebb ismertetőt.

A szakmai tanácskozáson a rendőrség részéről Tetézi Szilvia, Vizsgálati alosztályvezető ismertette a szervezet szerepét a megelőzésben, majd a Katasztrófavédelem részéről Bodor Katalin tűzoltó százados ismertette az aktuális jogszabály-változásokat, szén-monoxid mérgezések és tűzesetek következtében áldozattá válás megelőzésének lehetőségeit.

A tanácskozás célja – mint azt Herczog Mária, a CSAGYI elnöke, az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának magyar tagja megfogalmazta -, hogy az intézmények tevékenységeik kereteit és a rendelkezésükre álló lehetőségeket és erőforrásokat egymás munkájának segítésére használhassák a felmerülő és az áldozattá válás szempontjából érzékeny ügyekben, esetekben a minél nagyobb hatékonyságú megoldások érdekében, bekapcsolva a lakossági erőforrásokat, a civil szervezeteket is.

A projektről további információ: www.nelegyelaldozat.hu

A fórumok A társadalmi kohézió erősítése az áldozattá válás megelőzése és az áldozatsegítés érdekében a Gödöllői kistérségben c. TÁMOP-5.6.1.C-11/1-2011-0005 projekt keretében valósultak  meg.

Vissza
Csömör Kistarcsa Kerepes Nagytarcsa Pécel Isaszeg Dány Zsámbok Vácszentlászló Valkó Gödöllő Szada

Dr.Gémesi György
elnök

Hatvani Miklós
alelnök

Üdvözöljük a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás internetes honlapján.

Bővebben

Csámpai József
Gratulálok a honlapjukhoz! Áttekinthető és informatív. Sok sikert kívánok a további munkájukhoz.

Munkaszervezet
Szívesen teszünk fel bármilyen a kistérségi területén tartandó programról leírást! Kérem,hogy a programok rövid ismertetőit küldjék el részünkre!

Kiss Aladár
Örülök, hogy elkészült az oldal. Nagyon tartalmas, és teljes körű képet nyújt mind a kistérségről, mind a Társulás működéséről.

Új bejegyzés

Összes hozzászólás

webáruház készítés, szoftverfejlesztés -- NetGo.hu --