A Gödöllői Kistérségről
A Gödöllői kistérség Önkormányzatainak többcélú..
Társult települések
Munkaszervezet
Társulási tanács működése
A közös feladatellátás dokumentumai
Projektek
Pályázatok
Turizmus
Adattár
Linktár
Eseménynaptár
Gödöllő Kistérségi Közkincs Kerekasztal
menu13
kulturalis_adatbazis

2014.06.02.    Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum fóruma

Foglalkoztatási fórum a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról és a munkaadói támogatásokról

 

Gödöllőn a Foglalkozatási Paktum több éves hagyománnyal rendelkezik. A paktum széleskörű összefogáson alapul és legfontosabb fóruma az évente megrendezésre kerülő Foglalkoztatási Fórum.

2014. május 28-án megtartott fórumon Tóth Tibor, Gödöllő Város alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket. A köszöntőt követően Ruszkai Zsolt a Nemzetgazdasági Minisztérium referense ismertette a munkaadók által igénybe vehető uniós források és pályázati lehetőségeket a 2014-2020-as fejlesztési időszakban. Ruszkai Zsolt előadásában kiemelte, hogy támogatások terén kiemelt figyelem irányul a fiatal álláskeresők foglalkoztatásának támogatására.

Gödöllő és térsége munkaerő piaci helyzetéről Szabó Zsuzsanna a PMKH Munkaügyi Központja Gödöllői Kirendeltségének vezetője tartott előadást.

Közel egy évvel ezelőtt fogadta el Gödöllő város képviselő-testülete a Helyi Esélyegyenlőségi programot, melyet Kovács Gergő Péter, projekt menedzser, a program készítője ismertetett. Esélyegyenlőségi program készítése során a jogszabályban meghatározott célcsoportok (nők, idősek, gyermekek, fogyatékkal élők, mélyszegénységben élők,romák) esélyegyenlőségének biztosításával kapcsolatos problémákat azonosította be a programalkotás segítésére létrejött esélyegyenlőségi fórum, majd a beazonosított problémákra intézkedési terv készült. A terv megvalósítását az önkormányzat anyagi lehetőségei mérten igyekszik minél teljesebb körben megvalósítani. A projektmenedszer elmondta, hogy célcsoportokra fókuszálva fórum sorozat indult,melynek keretében 2014 februárjában a foglalkoztatási kérdéseket, a nők munkaerő-piaci helyzetét beszélték át szakemberek, melynek következő állomása ez a foglalkoztatási fórum, ahol a megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők problémái kerültek a fórumtémák központjába.

A témához kapcsolódva a fórum második felében munkaadók ismertették, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal jár számukra a fogyatékkal élők foglalkoztatása, valamint a Kátai Virág, a ParaDance tánccsoport tagja nyitóelőadásával kerekasztal beszélgetés folyt a témában. A résztvevők egybehangzóan megállapították,hogy munkavégzés szempontjából kizárólag a szakmai ismeretek birtoklása számít és nem jelentkezik különbség a fogyatékkal élők és fogyatékkal nem élő alkalmazottak között.


/Kovács Gergő Péter/

Vissza
Csömör Kistarcsa Kerepes Nagytarcsa Pécel Isaszeg Dány Zsámbok Vácszentlászló Valkó Gödöllő Szada

Dr.Gémesi György
elnök

Hatvani Miklós
alelnök

Üdvözöljük a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás internetes honlapján.

Bővebben

Csámpai József
Gratulálok a honlapjukhoz! Áttekinthető és informatív. Sok sikert kívánok a további munkájukhoz.

Munkaszervezet
Szívesen teszünk fel bármilyen a kistérségi területén tartandó programról leírást! Kérem,hogy a programok rövid ismertetőit küldjék el részünkre!

Kiss Aladár
Örülök, hogy elkészült az oldal. Nagyon tartalmas, és teljes körű képet nyújt mind a kistérségről, mind a Társulás működéséről.

Új bejegyzés

Összes hozzászólás

webáruház készítés, szoftverfejlesztés -- NetGo.hu --